ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με βαθμό πτυχίου 8,71/10,00, «Άριστα». Από το 2019 εκπαιδεύεται στο τριετές εκπαιδευτικό της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού αυτού, το παρόν διάστημα πραγματοποιεί την Πρακτική της Άσκηση, στο Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Δράμας, με δύο ομάδες χοροθεραπείας σε ενήλικες με αναπτυξιακές διαταραχές.

Από τον Απρίλιο του 2021 εργάζεται ως Ψυχολόγος στην Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας, αρχικά στο πρόγραμμα «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία ΙΙΙ» και από το Δεκέμβριο του 2021 στο έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» του Active citizens fund. Από τον Μάρτιο του 2021, είναι project manager του έργου. Στην Ε.Κ.Δ-Σ.Α.Φ. μεταξύ άλλων διεξάγει συμβουλευτικές συνεδρίες με άτομα της τρίτης ηλικίας, κακοποιημένες γυναίκες και άτομα που χρήζουν ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών, με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία που υπάγεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 2020, ασκώντας την Πρακτική της Άσκηση στο Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας και σε Παιδικό Σταθμό της Κομοτηνής.

Στην Ένωση Κυριών Δράμας -ΣΑΦ απευθύνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 ως εθελόντρια διότι της έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το έργο που πράττει και ήθελε να βάλει και το δικό της λιθαράκι σε αυτό. Τον Φεβρουάριο του 2021 συμπεριλήφθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό του Σωματείου ως κοινωνική λειτουργός μέσω του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους-2021” που υλοποιεί το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ. Από το Μάρτιο του 2022, εργάζεται στο έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» του Active Citizens Fund.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ

Απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των προπτυχιακών της σπουδών πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Δράμας. Από το Οκτώβριο του 2021, συνεχίζει τις σπουδές της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Εφαρμογές της Ψυχολογίας στην Υγεία». Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει πολύμηνες επιμορφώσεις στην Ειδική Αγωγή και στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων καθώς και σεμινάρια στην έμφυλη βία και την σεξουαλική κακοποίηση.

Παράλληλα, από τον Δεκέμβριο του 2021 απασχολείται εθελοντικά ως ψυχολόγος στην ανώνυμη πλατφόρμα Psychoedu.gr. Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησε να προσφέρει εθελοντική εργασία στην Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας και από τον Αύγουστο του 2022, ξεκίνησε να εργάζεται ως Ψυχολόγος στο έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ!» του Active Citizens Fund.

ΣΕΒΑΣΤΗ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ

Κοινωνική Λειτουργός, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Έχει πτυχίο Κοινωνικής Εργασίας από το ΤΕΙ Πάτρας (1992), και μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική και Κοινοτική Εργασία (MA University of Bradford, UK) και την μεθοδολογία κοινωνικής έρευνας (MA in Social Research Methods, University of Manchester, UK). Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου στην «Αναζήτηση και παροχή βοήθειας από και προς τις κακοποιημένες γυναίκες στην Ελλάδα» (PhD in Help seeking among abused women in Greece, University of Manchester, UK, 1999). Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων στα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, των θυμάτων γυναικών και παιδιών, και των θυτών, καθώς και σε θεματικές σχετικές με τις κοινωνικές και φυλετικές ανισότητες, την εκπαίδευση, τους ευάλωτους πληθυσμούς, την παιδική προστασία, την ηθική και δεοντολογία στην έρευνα και την κοινωνική εργασία, κ.ά. Έχει εκδώσει δύο βιβλία για την Κοινωνική Εργασία και την Ενδοοικογενειακή Βία (2005 και 2021 εκδόσεις Τζιόλας), και έχει ολοκληρώσει την επιστημονική επιμέλεια σε άλλα τέσσερα συγγράμματα σχετικά με την κοινωνική έρευνα, την δεοντολογία και την ενδοοικογενειακή βία. Τέλος, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του ΔΠΘ, και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων της Α.Μ.Θ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με γνωστικό αντικείμενο «Προσαρμοστικές Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες στην Πολιτιστική Πληροφόρηση». ‘Εχει πολυετή διδακτική εμπειρία (προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο), είναι συντονίστρια μαθήματος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Cultural Heritage Materials and Technologies του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Υλικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και επιβλέπει διδακτορικές διατριβές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College London). Είναι συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ και στο Department of Information Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (University College London). Έχει συμμετάσχει σε πολλά εθνικά και διεθνή ερευνητικά έργα και έχει διατελέσει επιστημονική συντονίστρια και μέλος της διευθύνουσας επιτροπής του ευρωπαϊκού έργου Η2020 CrossCult. Διαθέτει πλήθος δημοσιεύσεων σε συνέδρια και διεθνή περιοδικά, αλλά και οργανώνει επιστημονικές ημερίδες και έκδοση πρακτικών. Κατέχει πτυχίο Νηπιαγωγών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πτυχίο (BSc) στην Κλινική με Κοινωνική Ψυχολογία (University of Kent at Canterbury, UK), μεταπτυχιακό (MSc) στην Διάδραση Ανθρώπου Υπολογιστή με Εργονομία (University College London, UK), πτυχίο Μουσικής, Δίπλωμα Πιάνου, καθώς και διδακτορικό στις Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

ΜΑΝΟΛΗΣ ΓΟΥΑΛΕΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας (ΓΑΒ LAB) και Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Έχει πολυετή εμπειρία διοίκησης εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών από την προηγούμενη σταδιοδρομία του στο University of Indianapolis και στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Τώρα μεταφέρει αυτή την εμπειρία στην Τρίπολη και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.