Η έμφυλη βία μέσα από τα λόγια των 226 μαθητών/ριών των εκπαιδευτικών σεμιναρίων
Τρίτη, Ιούν 14

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια με θέμα την “Ευαισθητοποίηση και Ενημέρωση για την πρόληψη της έμφυλης βίας” με εισηγήτρια την κα Χατζηφωτίου Σεβαστή (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης) προσέγγισαν τα 4 ΓΕΛ, τα 2 ΕΠΑΛ και το Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης της Δράμας, αλλά και το 4ο ΕΠΑΛ της Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια του Απριλίου και του Μάιου του 2022.

Συνολικά, 226 μαθητές/τριες συζήτησαν για την ισότητα των φύλων, τις μορφές της έμφυλης βίας, τη θέση του μάρτυρα σε ένα περιστατικό έμφυλης βίας, αλλά και το φαινόμενο των γυναικοκτονιών.

Τα 10 εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του έργου “ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ” και έχουν στόχο από τον Σεπτέμβρη του 2022 να ταξιδέψουν σε όλο τον Νομό της Δράμας, προσεγγίζοντας σχολεία που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας – Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ -Σ.Α.Φ.