Στο σχολείο του Βώλακα για την πρόληψη της βίας
Πέμπτη, Ιούν 02

Στις 2 Ιουνίου και από τις 10 το πρωί η ομάδα του έργου “ΏΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ” επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο του Βώλακα Δράμας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Στην αυλή του σχολείου πραγματοποιήθηκαν με όλες τις τάξεις βιωματικές δράσεις, που είχαν στόχο μέσα από την μουσική, την κίνηση και την χρήση props (μαντήλια) να ενισχύσουν την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης των παιδιών και να ενδυναμώσουν τα προσωπικά τους όρια. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εξερεύνηση του προσωπικού χώρου και στην έννοια του ασφαλή χώρου, συνδυάζοντας την με τους τρόπους που μπορεί το κάθε άτομο να αντιδράσει όταν παραβιάζονται τα προσωπικά του όρια ή όταν δέχεται κάποια μορφή βίας.

Μαζί με την ομάδα έργου «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» συμμετείχε η ομάδα του έργου “Το Mobile School Ταξιδεύει”, μέσα από το οποίο τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν με τα εκπαιδευτικά panels και να άφησαν τα δικά τους ηχηρά μηνύματα πάνω στο κινητό σχολείο με την ελπίδα να κάνουμε όλοι μαζί τον κόσμο λίγο καλύτερο!

Τέλος, η υπεύθυνη της Τράπεζας Τροφίμων Δράμας μίλησε για την καθημερινή επισιτιστική υποστήριξη που προσφέρεται από την Τράπεζα της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. και μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες μίλησαν για την υγιεινή διατροφή. Έτσι, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς μπόρεσαν να μάθουν για το πολύπλευρο έργο που συντελείται στον φορέα.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας.  Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ- Σ.Α.Φ.